Presedintele ucrainean Petro Poroshenko a prezentat sambata, la Munchen, pasapoarte ale soldatilor rusi intrati in Ucraina, pentru a dovedi "agresiunea si prezenta trupelor rusesti" care lupta alaturi de rebeli in estul tarii, relateaza AFP.

"Am adus pasapoartele si livretele militare ale unor soldati rusi, ofiteri rusi care au venit la noi (...) Este cea mai buna dovada a agresiunii si prezentei trupelor rusesti" pe teritoriul ucrainean, a afirmat Poroshenko la Conferinta de securitate de la Munchen.

"Tancuri rusesti, blindate, lansatoare de rachete multiple si munitie diversa" se afla la frontiera dintre cele doua tari, a denuntat el. Tancuri rusesti "pline de munitie mi-au ucis soldatii, au ucis civili ucraineni", a adaugat el.

"Vecinul nostru a incalcat dreptul international si a anexat o parte din teritoriul nostru. Astazi, un fost partener strategic a lansat un razboi ascuns impotriva unui stat suveran" a continuat Poroshenko.

"Avem nevoie de lucruri foarte simple, o incetare a focului!", a sustinut el, referitor la negocierile in curs intre Angela Merkel, Francois Hollande si Vladimir Putin.