Vicepresedintele american Joe Biden i-a cerut sambata presedintelui rus Vladimir Putin sa-si arate bunavointa in criza ucraineana prin "fapte, nu vorbe", transmite AFP.

Joe BidenFoto: HotNews / Dan Popescu

Orice viitor acord va fi "evaluat prin prisma actiunilor pe care Rusia le intreprinde pe teren, si nu prin hartiile pe care le semneaza (...) De prea multe ori presedintele Putin a promis pacea si a livrat in schimb tancuri, trupe si arme", a declarat Biden la Conferinta de securitate de la Munchen.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a facut sambata primele comentarii dupa intalnire de vineri seara cu cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande, afirmand ca Rusia nu va purta un razboi cu nimeni.

Si vineri vicepresedintele american Joe Biden a sustinut ca "Rusia continua sa escaladeze conflictul trimitand mercenari si tancuri". El a evocat "omuleti verzi, fara insigne, soldati ai operatiunilor speciale foarte sofisticate".

"Presedintele Putin continua sa faca apel la noi planuri de pace in conditiile in care trupele sale abunda in Ucraina si ignora total fiecare dintre acordurile semnate de tara sa, inclusiv acordurile" de pace de la Minsk, a acuzat Biden vineri.

Denuntand acest "asalt", Biden a subliniat ca nu trebuie sa i se "permita Rusiei sa redeseneze harta Europei".