Presedintele Rusiei Vladimir Putin a facut primele comentarii dupa intalnire de vineri cu cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande, afirmand ca Rusia nu va purta un razboi cu nimeni. El a atras insa atentia ca Rusia nu va fi niciodata de acord cu o ordine a lumii in care un singur lider le spune celorlalti ce pot sa faca sau sa nu faca, transmite Reuters.

"Exista in mod evident o incercare de a ne rastrange dezvoltarea cu diferite mijloace. Este o incercare de a perturba ordinea lumii cu una in care un singur lider incontestabil care vrea sa ramana astfel crezand ca are voie orice in timp ce ceilalti au voie doar ce permite el, si doar in interesele lui", a spus Putin in timpul unei intalniri cu sindicatele in orasul Soci.

"Aceasta ordine a lumii nu ii va conveni niciodata Rusiei. Insa nu vom purta razboi impotriva nimanui, vom coopera cu toti" a continuat el.

Liderul de la Kremlin a repetat faptul ca sanctiunile impuse de Vest asupra Moscovei ca pepeapsa pentru implicare in Ucraina nu vor functiona.

"Sanctiunile - in final cred ca nu vor aduce bucurie nimanui si este evident ca nu pot fi eficiente cu o tara precum a noastra, desi ne cauzeaza oarecare pagube. Si trebuie sa intelegem asta si sa ne crestem nivelul de suvernitate inclusiv in economie", a spus Putin.