Intalnirea dintre presedintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande s-a incheiat dupa mai bine de 5 ore de negocieri, in acest moment neexistand o informare privind un eventual acord, noteaza Reuters.

Putin, Merkel si Hollande, discutii la KremlinFoto: Captura YouTube

UPDATE Intalnirea dintre presedintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande s-a incheiat dupa mai bine de 5 ore de negocieri, in acest moment neexistand o informare privind un eventual acord, noteaza Reuters. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dimitri Peskov a declarat ca liderii au convenit sa aiba “discutii constructive” pentru a continua sa lucreze in directia unui posibil document comun privind implementarea armistitiului incheiat in capitala Belarusului, Minsk, in luna septembrie. Conform purtatorului de cuvant al Kremlinulu,cei trei lideri vor mai discuta duminica prin telefon.

Dmitry Peskov a precizat ca niciun alt membru al delegatiilor nu mai este prezent la discutiile dintre Vladimir Putin, Angela Merkel si Francois Hollande.

Inainte de a ajunge la Moscova, presedintele francez si cancelarul german s-au aratat prudenti in ceea ce priveste sansele de a-l convinge pe Putin sa accepte acest plan, al carui continut nu a fost dezvaluit si care a fost definitivat in graba, in fata intensificarii luptelor.

Initiativa de pace franco-germana, sustinuta de Washington, Uniunea Europeana si NATO, vine dupa zece luni de conflict soldate cu peste 5.300 de morti.

Inainte de a parasi Berlinul, Angela Merkel si-a anuntat credo-ul: gasirea unei solutii pentru a apara "pacea europeana".