Numeroase operatiuni de eliberare a persoanelor blocate in propriile vehicule din cauza zapezii au avut loc in nordul Spaniei, in timp ce 28 de provincii ale tarii raman sub avertizare de temperaturi foarte scazute, relateaza Mediafax. Spania se confrunta cu ninsori neobisnuite si cu temperaturi care vor scadea spre sfarsitul saptamanii, potrivit agentiei nationale de meteorologie, Aemet.

Ninsori in SpaniaFoto: Captura YouTube

Presa locala anunta temperaturi de minus 15 grade Celsius si pana la 40 de centimetri de zapada, relateaza portalul TheLocal.es.

Unitatea militara pentru situatii de urgenta (UME) a salvat aproximativ 300 de persoane blocate in propriile masini din cauza zapezii in Leon, Palencia si Cantabria. Sute de masini au fost blocate pana la 17 ore pe drumurile dintre Cantabria si Palencia. Printre cei blocati se afla si aproximativ 100 de britanici.

UME, impreuna cu politia spaniola, a salvat 220 de persoane dupa ce masinile lor au fost blocate de zapada pe autostrada A-67 din Cantabria, in nord-vestul Spaniei, potrivit cotidianului El Pais.

Agentia spaniola de meteorologie a anuntat ca temperaturile vor scadea vineri, 28 de provincii fiind sub avertizare de temperaturi scazute.