Putin ar putea ataca statele baltice, avertizeaza fostul sef NATO/ "Daca va ataca un stat NATO, el va fi invins"
"Acest nu mai este vorba doar despre Ucraina. Putin vrea sa restaureze Rusia ca o mare putere in regiune", a declarat pentru Rasmussen Daily Telegraph.
"Exista o probabilitate mare sa intervena in tarile baltice pentru a testa NATO si sustinerea articolului 5," a spus el, referindu-se la clauza de solidaritate care sta la baza securitatii colective. "Putin stie ca daca va trece linia rosie si ataca un aliat NATO, va fi invins. Sa ne fie clar asta. Dar el este un specialist al razboiului neconventional", a adaugat el.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Metoda clasica ar fi fost folosita de URSS pina prin 1975, cand era in culmea puterii, si detinea suprematia militara. Daca nu au atacat atunci, este clar ca NU vor lansa o invazie masiva acum, cand capacitatile le-au scazut mult. Desigur, daca solidaritatea NATO nu functioneaza, pentru Putin nu va fi o problema sa invadeze tari europene, nu doar minusculele state baltice sau Romania, care se afla la noua granita a Federatiei, ci si tari mai mari, precum Polonia ...
Toate ambitiile idioate deja ii costa pe rusi devalorizarea rublei, reducerea drastica a investiilor, si franarea economiei si intarzierea recuperarii economice fata de Vest.
Sa fim seriosi, despre "puterea Rusiei".
Puterea Rusiei sta doar in amenintarea NEBUNA a puternii nucleara, atata tot. In rest, au un PIB de 10 ori mai mic decat al S.U.A. si un PIB de 10 ori mai mic decat al U.E. si care este in scadere !!!
Indiferent ca au un teritoriu mare (si majoritatea inghetat si virgin) totusi la o populatie de o treime din cea americana au un PIB corespondent de peste 3-4 ori mai mic.
Rusia ar trebui sa lase Ucraina in U.E. si sa devina Rusia - Canada Uniunii Europene. Astfel ar avea imens de mult de castigat si ar deveni o putere economica pentru binele poporului rus.
Chiar si nuclear, Nato e superior Rusiei, dar ce mai conteaza....dupa un razboi atomic, nu prea mai conteaza cine a castigat si cine a pierdut. Norul atomic va distruge tot.
Cat despre Romania, o explozie atomica in partea europeana a Rusiei ar rade Romania de pe suprafata pamantului. 1 singur focos nuclear modern are putere de distrugere 100% pt o suprafata mai mare decat a Romaniei.
Problema este ca si americanii au un bat lung cu care agita 'stupul' UE - pare un joc convenabil, adica ieftin si cu muuulte beneficii.
Cred totusi ca Turcia nu se va 'razvratii', are inca foarte multe avantaje ca stat membru NATO.
Putin nu e mincinos, el reactioneaza asa cum a fost scolit: are cum s-ar spune, o 'deformatie profesionala' :).
Sper totusi intr-o Europa care sa-si arate maturitatea politica dar si capacitatea de a-si negocia stabilitatea in ciuda intentiilor USA.
Putin isi controleaza granitele lui dar nu se duce in "Vietnam" si alte tari ca sa isi faca de cap in numele democratiei. Greseala Ukrainei este ca se afla langa Rusia ...
De fapt asta a fost greseala intregii lumi.
Nimeni n-a invatat ca nu poate avea incredere in Rusia.
In speță lui Putin, putem aprecia o escaladare a conflictului, pe "flancuri" prin destabilizare politica și conflicte interne, pentru ca resursele de care dispune sunt limitate, pentru a obține rezultate pertinente, într-un spațiu de securitate strategica proprie Rusiei dar și a propriilor orgolii; In sensul celor deja prezentate, In opinia mea, Romania este deja in conflict "soft, "cu actuala putere a Rusiei, chiar dacă încă nu a fost tras nici un "glonț", asa ca ar fi mai potrivit a face pregătirile pentru o contraofensiva in aceeași termeni, decât de a negocia pentru o etapa depășită din strategia de diminuare a resurselor propriilor victime, RAFO fiind doar una din ultimele țintele vizate cu mai bine de 25 de ani in urma!
Chiar ma intreb de ce atacurile sunt atat de usoare si doar in Ucraina, chiar mi se pare moderat Putin!
Ni se rupe nouă că Putin și Rusia o să ne deranjeze hoția și sărăcia .
Numai minciuni.