Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a relevat joi, la Kiev, inainte de intrevederea cu presedintele francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel, "unitatea" aratata de Uniunea Europeana (UE) in problema ucraineana, relateaza Ukrinform, citata de Mediafax.

"Uniunea Europeana arata unitate si solidaritate in problema ucraineana, ceea ce este foarte important pentru noi", a declarat Porosenko inainte de intrevederea la Kiev cu Hollande si Merkel.

Porosenko a tinut sa evidentieze, de asemenea, eforturile intreprinse de Hollande si Merkel "in procesul dezamorsarii si instaurarii pacii in Ucraina".

Intrevederea cu cancelarul Germaniei si presedintele Frantei "ofera sperante" pentru "incetarea focului", a afimat seful statului ucrainean.

Potrivit lui, toate partile implicate in conflict trebuie sa respecte acordurile de la Minsk, care prevad incetarea imediata a focului, eliberarea prizonierilor, inchiderea frontierelor, retragerea tuturor fortelor straine din teritoriul ucrainean si organizarea de alegeri locale in conformitate cu legislatia ucraineana in teritoriile ocupate.