Echipele de salvare continua sa caute 12 persoane date disparute dupa ce un avion al companiei TransAsia s-a prabusit in raul Keelung din Taipei miercuri dimineata, insa sansele de a le gasi in viata sunt minime.

Accidentul s-a soldat pana in prezent cu 31 de morti, in timp ce 15 persoane au supravietuit. Bilantul victimelor ar putea creste insa, relateaza BBC News, potrivit Mediafax.

"In aceasta dimineata, acem circa 60 de scafandri care participa la cautarile subacvatice", pe langa cele 20 de barci, a declarat Liu Yung-chou, de la agentia nationala pentru pompieri, care conduce operatiunile de salvare.

Autoritatile aviatice din Taiwan au declarat ca pilotul si copilotul se numara printre victime.

Avionul ATR-72 tocmai decolase de pe aeroportul Songshan din Taipei si se indrepta catre insulele Kinmen in momentul accidentului. O inregistrare video arata avionul in timp ce pierde altitudine si loveste un pod la scurt timp dupa decolare.

Ultima comunicare a pilotilor cu controlorii de trafic aerian a fost: "Mayday, mayday, defectiune la motor", potrivit unei inregistrari difuzate de presa locala. Aceasta nu a fost veridicata de oficialii din domeniul aviatiei.

In cursul noptii de miercuri spre joi, o macara a extras din rau epava avionului scufundat pe jumatate, iar scafandrii cauta pe o distanta de cativa kilometri in aval de locul accidentului, dar vizibilitatea in apa este redusa. Exista insa putine sperante ca vreuna dintre cele 12 persoane date disparute sa mai fie gasita in viata.

Presa locala prezinta povestea unui barbat care a supravietuit impreuna cu sotia si fiul lor in varsta de doi ani. Lin Ming-wei statea in apropierea zonei in care s-a rupt fuzelajul, afirma agentia taiwaneza CNA. Nefiind ranit, el a actionat rapid pentru a iesi de la locul lui si a-si ajuta sotia sa ajunga la iesire. El si-a gasit fiul in apa, acesta fiind ulterior resuscitat. Sotia lui Lin se afla in prezent la spital, potrivit CNA.

TransAsia este o companie cu sediul in Taiwan, care opereaza zboruri interne si cateva curse internationale din Taiwan. Directorul sau, Peter Chen, a declarat ca pentru moment nu se cunoaste cauza accidentului.

"De fapt, aceasta aeronava implicata in accident era cel mai nou model. Nu fusese folosita nici macar un an", a precizat el.

Cutiile negre ale avionului, care inregistreaza datele de zbor, au fost recuperate.