Militantii gruparii teroriste Statul Islamic au difuzat marti o inregistrare video care arata, sustin acestia, un pilot militar iordanian capturat in decembrie 2014 fiind ars de viu, transmite Reuters. Serviciile de informatii americane verifica autenticitatea inregistrarii.

UPDATE Autoritatile iordaniene vor executa in urmatoarele ore o militanta incarcerata pe care voiau sa o elibereze in schimbul pilotului ucis de Statul Islamic. AFP informeaza, citand surse din domeniul securitarii iordaniene, ca autoritatile de la Amman vor executa miercuri o jihadista irakiana reclamata de grupul terorist Statul Islamic.

Autoritatile iordaniene anuntasera anterior ca "raspunsul Iordaniei (la executia pilotului - n.red.) va fi ferm, ingozitor si in forta", potrivit televiziunii publice.

In inregistrare apare un barbat care seamana cu pilotul iordanian stand intr-o cusca, dupa care este incendiat.

Pilotul militar iordanian Mouath al-Kasaesbeh a fost capturat de jihadistii membri ai gruprii Statul Islamic dupa ce avionul de vanatoare F-16 pe care il pilota s-a prabusit in Siria in data de 24 decembrie 2014, in timp ce se afla intr-o misiune de bombardare a unor tinte apartinand SI.

Televiziunea de stat iordaniana a confirmat asasinarea pilotului militar, precizand ca executia extrajudiciara a avut loc pe 3 ianuarie.

Armata iordaniana a promis sa razbune moartea pilotului sau.