Doi soldati fracezi au fost raniti marti intr-un atac in fata unui centru evreiesc din Nisa (sud-est), transmite AFP citand surse din politie. Din primele informatii reiese ca trei soldati au fost atacati de un barbat inarmat cu un cutit, iar doi dintre ei au fost raniti.

Potrivit Reuters, soldatii patrulau intr-o piata centrala din Nisa unde se afla o organizatie si un post de radio evreiesti.

Atacatorul a fost prins, arata agentia de presa.

Centrul evreiesc se afla sub protectia autoritatilor in urma atacurilor din Paris din luna ianuarie.

Unul dintre soldati a fost ranit in zona bratului iar celalalt in zona fetei.

Atacul s-a produs la putin timp dupa ora 13:00 in centrul orasului Nisa.

In acest caz a fost deschisa o ancheta de care se vor ocupa magistratii antiteroristi, potrivit unei surse judiciare citate de AFP.

O alta sursa din politie a declarat pentru agentia de presa citata ca este posibil ca agresorul sa fi avut un complice, fara a da insa detalii cu privire la motivul agresiunii sau la profilul atacatorului ori al posibilului complice.

Potrivit mai multor surse apropiate anchetei, citate de AFP, persoana arestata s-ar numi Moussa Coulibaly, fara a exista insa o legatura cu Amedy Coulibaly, unul din cei trei autori ai atacurilor jihadiste din Paris, soldate cu 17 morti si 22 de raniti, desfasurate intre 7 si 9 ianuarie.