​Tensiuni in Marea Coalitie de guvernare de la Berlin: socialdemocratii (SPD) se arata alarmati de informatiile aparute noaptea trecuta, conform carora administratia americana ia in calcul varianta inarmarii fortelor guvernamentale de la Kiev. Livrari de arme americane catre Ucraina ar insemna o escaladare a conflictului, a declarat purtatorul de cuvant al SPD pe probleme externe, Niels Annen.

Trupele rusesti participa la luptele din Ucraina, sub privirile neputincioase ale OccidentuluiFoto: Captura YouTube

Social-democratii germani sunt convinsi ca solutia militara nu este cea potrivita in conflictul cu separatistii din estul Ucrainei, care sunt finantati si sustinuti militar de Federatia Rusa. Niels Annen a amintit ca guvernul pro-occidental de la Kiev a incercat deja o ofensiva de proportii si a esuat cu acest plan. „Negocierile sunt un proces greoi, dar singurul corect”, a adaugat purtatorul de cuvant al SPD.

Cotidianul americanNew York Timesa relatat ca secretarul de stat John Kerry si seful statului major, generalul Martin Dempsey, ar fi dispusi sa discute despre livrari de arme catre Ucraina. Chiar si Susan Rice, consilierul prezidential pe probleme de securitate, ar fi dispusa sa isi reconsidere pozitita, desi s-a opus vehement acestui scenariu pana acum. Astazi este aspteptat ca un raport independent sa recomande Casei Albe livrari de arme automate, drone de spionaj si rachete antitanc in valoare de 3 miliarde de dolari pentru Kiev.

Intre timp, liderul republicii autoproclamate Donetk Alexander Saharcenko, a anuntat mobilizare generala in teritoriul pe care il controleaza si inarmarea a 100.000 de luptatori noi pentru apararea liniei frontului din estul Ucrainei.