Amedy Coulibaly, autorul luarii de ostatici din 9 ianuarie de la un magazin evreiesc din Paris, si-a filmat atacul cu o camera video, scrie Mediafax citand CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform reporterului Eric Pelltier de la revista franceza L'Express, Amedy Coulibaly a filmat 7 minute din atacul asupra magazinului evreiesc din Paris, inclusiv momentele in care a ucis trei dintre ostatici, informeaza CNN.

Citand o sursa apropiata investigatorilor, Pelletier a declarat ca teroristul a folosit un computer din magazin pentru a trimite prim e-mail o copie a filmarii, inainte de a fi ucis de politie.

Coulibaly avea asupra sa o camera GoPro.

"Exista o probabilitate mare ca filmarea sa fi fost trimisa unui alt destinatar, si nu unei surse media", a declarat un investigator, care se teme ca videoclipul va aparea online.

Investigatorii francezi au examinat computerele recuperate din magazinul evreiesc si cauta posibili complici pe care Amedy Coulibaly i-a avut de-a lungul timpului.

Mai multi supravietuitori ai atacului au declarat ca teroristul a incercat sa se conecteze la Internet de pe calculatorul personal, dar nu a reusit. Ulterior, acesta a mers la un calculator din magazin, unde a introdus un card de memorie si parea sa copieze fisiere video sau foto.

Si fratii Kouachi ar fi filmat atacul de la revista Charlie Hebdo cu o camera GoPro. Un reporter al publicatiei The Guardian, Jason Burke, sustine ca o camera GoPro a fost gasita in masina Citroen C3, abandonata in Paris la scurt timp dupa comiterea atacului de la Charlie Hebdo.

Amedy Coulibaly a fost omorat dupa ce a luat ostatici, dintre care a ucis patru, intr-un magazin alimentar cu specific evreiesc, la Paris. El ar fi de asemenea cel care a ucis-o prin impuscare pe o politista municipala, cu o zi inainte, in apropiere de capitala franceza.

Hayat Boumeddiene, partenera lui Coulibaly, a intrat in Siria pe 8 ianuarie, prin Turcia, a confirmat ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu.