Ministrul grec de Finante, Yanis Varoufakis, a declarat vineri, dupa o intalnire cu seful Eurogrup, ca Grecia vrea sa "dialogheze" cu Europa, dar nu cu "comisia subreda a Troicii" finantatorilor.

La finalul acestei intalniri, Jeroen Dijsselbloem lansat un semnal de avertisment la adresa noului guvern de stanga anti-austeritate conduse de Alexis Tsipras fata de nerespectarea acordurilor dintre Atena si partenerii sai europeni.

"A ignora acordurile nu este calea cea buna de urmat", a spus seful Eurogrup.

Acesta a cerut Greciei "sa-si defineasca pozitia pentru a merge inainte".

Dijsselbloem a ajuns la Atena vineri dupa-amiaza, pentru a se intalni pentru prima oara cu noul guvern al lui Alexis Tsipras, dupa victoria partidului sau Syriza, stanga radicala, in alegerile legislative.

Inainte de a se intalni cu ministrul Finantelor, seful Eurogrup a discutat cu premierul Alexis Tsipras, cu vicepremierul Ioannis Dragasakis si cu ministrul adjunct Euclidis Tsakalotos, ministru adjunct pentru relatii economice internationale in ministerul Afacerilor Externe.

Bursa din Atena, care deschisese pe verde dimineata, a inceput sa scada la inceputul dupa-amiezii, pierzand aproape 2%, in timp ce rata dobanzii pentru obligatiunile grecesti pe zece ani revenea peste pragul de 10%.