Alexei Navalnii, unul dintre principalii opozanti ai presedintelui rus Vladimir Putin, a dezvaluit joi ceea ce sustine a fi pseudonimul folosit de una dintre fiicele liderului de la Kremlin pentru a sta departe de lumina reflectoarelor, relateaza Reuters.

Putin a facut din viata sa privata si a familiei sale aproape un secret de stat, tinandu-si cele doua fiice - Yekaterina (28 de ani) si Maria (29 de ani) - departe de ochii lumii si gestionandu-si divortul cu minimum tam-tam.

Insa opozantul sau Alexei Navalnii a publicat joi pe pagina sa de Facebook o stire online care identifica o anume Katerina Vladimirovna Tikhonova drept sefa unei organizatii ce lucreaza cu Universitatea de Stat din Moscova.

O stire distincta publicata miercuri de RBC, un grup de presa independent, mentiona ca Tikhonova se numara printre cei care conduc un proiect de 1,7 miliarde de dolari pentru construirea de noi edificii in cadrul Universitatii, insa nu facea nicio legatura intre ea si Putin.

Navalnii a scris pe pagina sa de Facebook: "RBC (sunt tari!) au descoperit-o ieri pe fiica lui Putin in Consiliul Stiintific al Universitatii de Stat din Moscova".

O sursa apropiata Universitatii de Stat din Moscova a confirmat ca Tikhonova este fiica lui Putin, declarand pentru Reuters, sub conditia anonimatului: "Da, ea este".

Tikhonova nu a putut fi contactata pentru comentarii, precizeaza Reuters.

Kremlinul respinge deseori intrebarile ce tin de viata privata a lui Putin, aparand dreptul acestuia la intimitate. Intrebat despre identitatea femeii, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: "Nu stiu cine este".

Intrebat daca fiica lui Putin lucreaza pentru Universitatea de Stat din Moscova, el a raspuns: "Nu stiu. Nu e treaba mea. Eu ma ocup cu presedintele, nu cu copiii sai".

RBC, care detine un post de televiziune, un ziar si un portal de stiri, a scris miercuri despre un proiect de dezvoltare in urma caruia Universitatea de Stat din Moscova, una dintre cele mai prestigioase din tara, ar urma sa fie extinsa.

Sub titlul "Cine se afla in spatele extinderii USM", stirea mentiona ca Tikhonova conduce Innopraktika, o organizatie ce ajuta la executarea proiectului de 1,7 miliarde de dolari.

RBC nu a facut nicio legatura directa cu Putin, desi a mentionat ca mai multi oameni de afaceri influenti care ii sunt aliati sunt implicati in proiect si a precizat ca Tikhonova a refuzat o solicitare de interviu. Innopraktika a refuzat de asemenea sa faca vreun comentariu pentru Reuters.