Doua rachete au fost lansate marti, din Siria, spre zona israeliana a Inaltimilor Golan, armata israeliena ripostand atacului, care, cel mai probabil, este al miscarii siite Hezbollah, relateaza site-ul Ynetnews, citat de Mediafax.

Armata israeliana a confirmat incidentul, precizand ca a lansat 20 de obuze spre pozitiile militare de unde fusesera trase rachetele.

Incidentele nu s-au soldat cu victime sau daune de partea israeliana.

Armata israeliana a dispus evacuarea a circa 1.000 de turisti care se aflau intr-o statiune de schi de pe Muntele Hermon, statiunea fiind inchisa pana la stabilizarea situatiei.

Atacul de marti pare a fi o riposta fata de raidul efectuat pe 18 ianuarie, atribuit Israelului, in partea siriana a Inaltimilor Golan. Israelul nu a confirmat dar nici nu a infirmat implicarea in incident. Presupuse elicoptere militare israeliene au atacat pe 18 ianuarie un convoi Hezbollah, in zona Quneitra (in partea siriana a Podisului Golan). Jihad Moughniyah, fiul lui Imad Moughniyah (un fost comandant Hezbollah asasinat in 2008), a murit in atac. De asemenea, un comandant militar al Hezbollah, Mohamad Issa, si alti patru membri ai miscarii siite au fost ucisi. Potrivit unor surse oficiale iraniene, in raidul israelian au murit si cinci membri ai Gardienilor Revolutiei din Iran, inclusiv generalul Mohammad Ali Allahdadi. Iranul si miscarea Hezbollah au avertizat Israelul cu o riposta in urma raidului aerian.

Miscarea siita libaneza Hezbollah a trimis mii de combatanti pentru a ajuta regimul de la Damasc in conflictul cu insurgentii si cu grupuri teroriste.

Siria se confrunta, incepand din martie 2012, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 200.000 de morti.