Presedintele rus Vladimir Putin nu i-a suparat doar pe omologii occidentali ci a reusit sa ii irite si pe unii dintre aliatii sai bogati din Rusia, ignorandu-le pledoariile pentru o incetarea a conflictului din Ucraina si indepartandu-i pe toti, cu exceptia catorva mai radicali, relateaza Bloomberg.

Deprecierea rublei a acutizat opozitia interna in randul aliatilor bogati fata de sprijinul acordat de Putin separatistilor din Ucraina. Drept urmare, liderul de la Kremlin a decis sa isi restranga cercul de apropiati de la cateva zeci de persoane la un moc grup de oficiali din domeniul securitatii, uniti de sprijinul acordat separatistilor, au declarat doi asociati mai vechi ai lui Putin pentru publicatia citata.

Presedintele rus este din ce in ce mai suspicios fata de oamenii care datoreaza averea legaturilor avute cu el si care sunt afectati cel mai puternic de sanctiunile impuse de SUA si UE, au povestit sursele, sub protectia anonimatului pentru a evita posibile represalii.

21 dintre cei mai influenti oamnei din tara au pierdut in total 61 miliarde de dolari in 2014, un sfert din averile lor combinate, reiese din Bloomberg Billionaires Index.

Moguli apropiati lui Putin se afla acum "la periferie", a declarat Sergei Markov, un consultant politic care a fost implicat in monitorizarea referendumului din Crimeea care a dus la anexarea peninsulei de catre Rusia in martie 2014.

Grupul de baza din jurul lui Vladimir Putin este condus de secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patrushev (fost sef al FSB), seful Serviciului Federal de Securitate (FSB) Nikolai Bortnikov, seful Serviciilor de Informatii Externe Mihail Fradkov si ministrul Apararii Sergei Soigu, sustine Markov.