Comandamentul militar american din Europa si-a consolidat masurile de protectie in toate bazele sale de pe continent, anunta un comunicat de presa. Purtatorul de cuvant al Comandamentului, comandantul Greg Hicks, a refuzat sa detalieze masurile luate si amenintarile carora ar trebui sa le faca fata.

"Evaluam in mod constant amenintarile la adresa fortelor noastre din tarile gazda si luam masurile corespunzatoare", a explicat totusi oficialul citat de AFP.

Intrebat la Washington despre aceste masuri, secretarul american al Apararii Chuck Hagel a spus ca nu a primit informatii specifice cu privire la noi amenintari la adresa armatei americane in Europa, sau asupra familiilor militarilor. Dar activistii gruparii Statul Islamic reveniti in Europa dupa ce au activat in Siria si Irak sunt o "amenintare", o "realitate", a recunoscut Hagel in timpul unei conferinte de presa.

Cu doar cateva saptamani inainte de atentatele de la Paris, comandamentul american din Europa si-a sfatuit militarii sa evite sa circule in uniforma in afara bazelor unde activeaza.

In Europa sunt dislocati 67 000 de militari americani.