Avocatii americani ai femeii care afirma ca a fost obligata sa intretina relatii sexuale cu printul Andrew cand avea 17 ani vor ca printul sa raspunda sub juramant in legatura cu aceste acuzatii, potrivit Mediafax.

Intr-o scrisoare depusa la tribunalul din Florida (sud-estul Statelor Unite), avocatii victimei, a carei identitate nu a fost precizata, ii cer printului Andrew "sa raspunda sub juramant pe tema relatiile pe care le-a avut cu Jane Doe#3 la inceputul anului 2001. Jane Doe#3 avea atunci 17 ani".

"Jane Doe" este un termen american generic care permite pastrarea anonimatului unei victime sau desemnarea cadavrului unei persoane care nu a fost identificata.

"Interviul se poate desfasura la momentul si locul ales de dumneavoastra. Cu ajutorul dumneavoastra, cred ca interviul ar putea dura doua ore", precizeaza avocatii in acest document depus in fata unui tribunal din Palm Beach miercuri.

Avocatii au alaturat scrisorii o fotografie cu ducele de York, in varsta de 54 de ani, imbratisand o femeie.

Contactat de AFP, cabinetul lui Bradley Edwards, care apara presupusa victima, nu a vrut sa comenteze subiectul.

Femeia, care a depus plangere, afirma ca a fost "obligata sa intretina relatii sexuale" cu printul Andrew la Londra, New York si pe o insula din Antile, de catre miliardarul Jeffrey Epstein.

Potrivit ei, Epstein o trata ca pe o "sclava sexuala".

Acest bancher bogat de pe Wall Street, prieten apropiat al printului, a fost condamnat in 2008 pentru ca a recus la serviciile unor prostituate minore.

Cand femeia a depus plangere in urma cu cateva saptamani, Buckingham Palace a negat aceste acuzatii. "Orice sugestie potrivit careia au fost comise acte indecente cu o minora este categoric falsa".