Membri ai militiilor siite din Yemen au incercuit, luni seara, resedinta din Sanaa a premierului yemenit Khaled Bahah, la cateva ore dupa ce coloana sa oficiala a fost vizata de tiruri, a anuntat pentru AFP purtatorul de cuvant al Guvernului, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Premierul Khaled Bahah este incercuit la Palatul Republican, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului yemenit, Rajih Badi.

Membri ai militiilor siite blocheaza cele trei intrari ale resedintei, a adaugat el.

Badi s-a adresat tuturor fortelor politice din Yemen pentru a le invita la "o reuniune de urgenta", marti dimineata, cu scopul de a stabili "o foaie de parcurs pentru a pune capat violentelor".

Confruntari violente au avut loc in cursul zilei de astazi in capitala Sanaa intre militiile siite si armata, soldate cu noua morti, potrivit Ministerului Sanatatii.

Coloana oficiala a premierului Bahah a fost vizata de focuri de arma ale militiei siite, in Sanaa. Bahah a scapat "nevatamat", potrivit ministrului Informatiei, Nadia al-Sakkaf.

O incetare a focului a fost decretata la sfarsitul zilei la Sanaa.

La capatul confruntarilor de luni, militiile siite au preluat controlul asupra unei unitati a armatei din apropierea palatului prezidential.

Tensiunea a crescut la Sanaa de la rapirea, sambata, revendicata de militiile siite, a sefului de cabinet al presedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi.