Un numar de 45 de biserici au fost incendiate in weekend, la Niamey, in timpul protestelor fata de caricatura cu profetul Mahomed publicata saptamana trecuta de revista franceza de satira Charlie Hebdo, a anuntat luni politia din Niger, potrivit AFP.

"Au fost inregistrate pagube insemnate: 45 de biserici, cinci hoteluri, 36 de baruri, un orfelinat si o scoala crestina au fost jefuite si apoi incendiate", a enumerat purtatorul de cuvant al politiei nationale, Adily Toro, in cursul unei conferinte de presa.

Pe langa cei cinci morti anuntati sambata de presedintele Mahamadou Issoufou, revoltele s-au soldat si cu 128 de raniti, dintre care 94 in randul fortelor de securitate si 34 in randul manifestantilor, a detaliat Toro, care a mentionat totodata ca au fost retinute 189 de persoane, intre care doi minori.

"Drapelul francez a fost de asemenea ars in cursul acestei manifestatii anti-Charlie Hebdo de la Niamey", si-a exprimat regretul purtatorul de cuvant al politiei.

Protestele impotriva Charlie Hebdo s-au soldat de asemenea cu cinci morti si 45 de raniti si vineri, la Zinder (al doilea mare oras al tarii, situat in sud-est), unde centrul cultural francez si mai multe biserici au fost incendiate.