Eurostar a anuntat anularea a zece trenuri duminica dupa-amiaza, in urma unui nou incident in tunelul de sub Canalul Manecii, care a obligat Eurotunnel sa inchida instalatia timp de doua ore duminica dimineata, a declarat pentru AFP directorul general al companiei feroviare.

Acest incident a avut loc in contextul in care traficul era sensibil perturbat, in urma unui inceput de incendiu, sambata, care a obligat la suspendarea livrarilor, aminteste Mediafax.

"Eurotunnel a avut alt incident de infrastructura, un incident tehnic cu privire la electricitate, catre ora 10.00 (11.00, ora Romaniei), deci cele doua tuneluri au fost reinchise de la ora 10.00 si pana la pranz (13.00, ora Romaniei)", a declarat Nicolas Petrovic.

Incepand de la pranz, traficul a fost reluat intr-unul dintre cele doua tuneluri, dar "am acumulat intarzieri suplimentare. Asta inseamna ca in aceasta (duminica) dupa-amiaza vom fi obligati sa anulam zece trenuri", a adaugat directorul.

Numarul trenurilor anulate va fi anuntat pe site-ul Eurostar, iar clientii afectati vor putea sa-si schimbe biletul sau sa fie rambursati, a adaugat el.

Trenurile vizate sunt doua curse dus-intors Paris-Londra si trei curse dus-intors Bruxelles-Londra.