Miscarea germana anti-islam Pegida a anuntat, duminica, anularea urmatoarei sale manifestatii saptamanale, ce urma sa aiba loc luni, la Dresda (est), invocand pe pagina sa de Facebook "motive de securitate", dupa o amenintare cu moartea din partea gruparii teroriste Stat Islamic la adresa unuia dintre organizatori, relateaza AFP.

"Ne vedem nevoiti sa luam aceasta masura, dupa discutii avute cu serviciile de politie", au scris responsabilii Pegida, denuntand totodata "un atentat grav la libertatea de opinie si de manifestare" din partea "fortelor teroriste".

Manifestatiile Pegida (acronimul in germana pentru "Europeni patrioti impotriva islamizarii Occidentului"), organizate din luna octombrie a anului trecut, au adunat un numar din ce in ce mai mare de persoane la Dresda. Luni, la cinci zile dupa atentatele comise la Paris in numele jihadului, 25.000 de persoane, un record, au defilat in capitala landului federal Saxonia, pentru a cere o politica mai restrictiva in domeniul imigratiei.

UPDATE: Politia interzice orice adunare publica luni, la Dresda, invocand un "risc terorist"

Politia germana a "interzis orice adunare publica in aer liber" pe parcursul intregii zile de luni, la Dresda, din cauza unui "risc terorist concret", informeaza AFP.

"Toate adunarile publice in aer liber si toate manifestatiile sunt interzise luni, 19 ianuarie, pe teritoriul orasului Dresda", a anuntat politia intr-un comunicat.

"Politia din Dresda dispune de elemente privind o amenintare concreta ce vizeaza manifestatia de luni a Pegida", se arata in comunicat.

Potrivit acestor elemente, "teroristi sunt chemati sa se infiltreze printre manifestanti pentru a ucide un organizator al mitingurilor Pegida", afirma politia.

"Acest apel este similar cu un mesaj (de amenintare) difuzat in araba pe Twitter, in care Pegida este descrisa drept un inamic al islamului", mai precizeaza politia, subliniind ca un atac in randul adunarii prezinta "un pericol pentru viata tuturor manifestantilor".