Justitia franceza a interzis sambata, la solicitarea politiei, o manifestatie contra islamistilor din Franta pentru ca dadea dovada "o logica islamofoba", transmite AFP. Actiunea, programata duminica, a fost organizata la apelul miscarilor islamofobe Rezistenta republicana si Riposta laica, avand ca tema "Dezechilibre, ucigasi, vitezomani...afara cu islamistii din Franta".

Prefectura de politie a interzi initial manifestatia pe motiv ca "nu are drept scop apelul fata la condamnarea actelor teroriste recente ci se inscrie clar intr-o logica islamofoba".

Instanta se teme ca s-ar putea produce "ciocniri cu persoanele care si-au exprimat intentia de a se opune manifestatiei", in timp ce trupele de politie sunt mobilizate in cadrul planului Vigipirate, "si ca actiunea lor nu poate fi deviata de la obiectivul prioritar urmarit, si anume prevenirea unor viitoare atentate", se arata in decizia tribunalului, consultata de AFP.

Miscarile implicate nu intentioneaza sa conteste decizia, au declarat avocatii lor, Masters Yon Pavel si Frederic Pichon.