Un soldat a fost ucis si trei raniti grav de o bomba artizanala pusa intr-un borcan de miere oferit de un presupus civil. Incidentul s-a produs in regiunea ucraineana Lugansk, in estul separatista prorus, a declarat sambata guvernatorul pro-Kiev regiunii. Bilantul ultimelor 24 de ore indica 3 soldati morti si 18 raniti in estul separatist, a precizat un purtator de cuvant al armatei, adaugand ca aeroportul din Donetsk ramane "sub controlul" trupelor guvernamentale.

"Vineri dupa-amiaza, un barbat in varsta a venit la barajul Stanicya Louganska (in apropiere de granita dintre regiunea separatista si teritoriul ocupat de catre armata ucraineana, - n.red.), care a pretins ca e un localnic. El le-a oferit soldatilor un borcan cu trei litri de miere, le-a multumit pentru munca lor si a plecat. Cand soldatii vrut sa guste mierea, borcanul a explodat ", a explicat guvernatorul Ghenadi Moskal.

Acest tip de atac este foarte rar in conflictul izbucnit din luna aprilie intre armata ucraineana si rebelii prorusi.

Dupa cateva saptamani de calm relativ, luptele din estul Ucrainei si-au dublat intensitatea in ultima saptamana

Trei soldati au murit si 18 au fost raniti in ultimele 24 de ore, a anuntat sambata un purtator de cuvant al armatei ucrainene, adaugand ca aeroportul din Donetsk ramane "sub controlul" trupelor guvernametale.

Vineri, cel putin unsprezece persoane, sase soldati si cinci civili, au fost ucisi. Marti, doisprezece civili au fost ucisi atunci cand un autobuz a fost lovit de o racheta care viza un baraj ucrainean, Acesta este unul dintre cele mai sangeroase atacuri impotriva civililor din ultimele patru luni.

Incepand cu mijlocul lunii aprilie, conflictul a facut peste 4800 de victime.