Pasagerii din trenul care face legatura de la Calais la Dover si care traverseaza Canalul Manecii au fost evacuati sambata fara probleme dupa ce in Eurotunel s-a detectat fum, a anuntat operatorul pasajului dintre Marea Britanie si Franta, potrivit Reuters. Traficul a fost intrerupt temporar.

Jacques Gounon, CEO EuroTunnelFoto: eurotunnelgroup.com

UPDATE Politia britanica: Fumul din tunelul Dover-Calais a fost provocat de un incendiu la un camion. Nu sunt raportate victime, informeaza Reuters.

O purtatoare de cuvant a Eurotunel a declarat pentru Reuters ca pasagerii au fost evacuati din trenul Calais-Dover fara incidente. Compania a anuntat pe pagina sa ca investigheaza problema.

Eurostar, care opereaza serviciile prin tunel intre Paris, Londra si Bruxelles, a anuntat separat pe site-ul sau ca in urma inchiderii tunelului sambata nu poate calatori niciun tren.

"Ne aflam in imposibilitatea de a opera alte trenuri astazi pentru ca Eurotunelul a fost inchis dupa ce a fost detectat fum in turnelul nordic", scrie Eurostar pe site-ul sau, recomandand pasagerilor sa isi amane calatoria si sa nu se prezinte in statiile de plecare.

Trenurile aflate deja pe traseu au primit ordin sa revina la statiile de plecare, a mai aratat Eurostar.