Premierul islamo-conservator turc Ahmet Davutoglu a denuntat joi publicarea de catre revista satirica Charlie Hebdo a unei caricaturi a profetului Mahomed, afirmand ca libertatea de expresie nu inseamna "libertatea de a insulta", scrie AFP.

"Publicarea acestei caricaturi este o grava provocare (...) libertatea presei nu inseamna libertatea de a insulta", a spus Davutoglu, la Ankara inainte de a lua avionul pentru o vizita la Bruxelles.

"Nu putem accepta insultele adresate profetului", a insistat seful guvernului.

In deschiderea primului numar publicat dupa masacrul care i-a decimat redactia, Charlie Hebdo a publicat miercuri o caricatura a profetului Mahomed, plangand si purtand o pancarta pe care scria "Je suis Charlie".

Davutoglu a participat duminica, alaturi de presedintele francez Francois Hollande si de circa 40 sefi de state si de guverne la un mare mars organizat la Paris in memoria victimelor atentatului terorist si pentru a apara libertatea presei.

Caricatura profetului Mahomed a provocat numeroase reactii de protest si amenintari ale liderilor politici si autoritatilor religioase in intreaga lume musulmana.

Ziarul turc de opozitie Cumhuriyet a publicat "din solidaritate" aceasta caricatura si mai multe site-uri turcesti au preluat acest desen.

Un tribunal turc a ordonat insa cateva ore mai tarziu blocarea tuturor paginilor web care afisa caricatura profetului, calificand-o drept o "insulta pentru credinciosi".