Preturile la trenurile de mare viteza Thalys, care leaga Parisul de nordul Europei, au fost reduse considerabil, fiind o decizie a operatorului feroviar francez in semn de "solidaritate" cu victimele atentatelor care au indoliat Franta, informeaza sambata AFP, citata de Agerpres.

Societatea, cu sediu la Bruxelles, a luat vineri seara aceasta decizie pentru "a face ceva" pentru cei care vor sa participe la marsul republican prevazut la Paris pentru a omagia cele 17 victime ale atentatelor jihadiste, a declarat AFP responsabila cu presa, Patricia Baars.

Thalys a pus in vanzare "mii de bilete inca disponibile" cu plecare din Amsterdam, Bruxelles si Koln la preturi promotionale, pentru o calatorie dus-intors la clasa a doua. Un bilet Bruxelles-Paris costa astfel 58 de euro, mult sub scara tarifara care prevede preturi duble, sau chiar triple la biletele achizitionate in ultimul moment.

Stirea s-a raspandit rapid pe retelele de socializare, chiar daca Thalys nu a facut un anunt in acest sens, pentru a se distanta de orice promovare comerciala, a subliniat Patricia Baars.

Optiunea gratuitatii a fost totusi respinsa, mai ales din motive de gestionare a fluxului de pasageri, a precizat sursa.