Toate masurile au fost luate pentru a asigura securitatea manifestatiei de duminica de la Paris, in memoria victimelor atentatelor din Franta, la care vor participa Francois Hollande si numerosi lideri straini, a afirmat sambata ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve. Marsul va incepe la ora 15.00 si va fi unul al "tacerii".

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi aici pagina dedicata acestui eveniment pe Facebook

De altfel, ministrul francez de Interne a anuntat ca planul antiterorist din regiunea pariziana, ridicat miercuri la cel mai inalt nivel, va fi mentinut saptamanile urmatoare si chiar va fi consolidat, in urma atacurilor din ultimele zile. "Tinand cont de context, suntem expusi riscurilor. Este, deci, important ca planul Vigipirate, care a fost ridicat in regiunea Ile-de-France si care face obiectul unor masuri particulare in restul tarii, sa fie consolidat saptamanile urmatoare", a precizat ministrul, potrivit AFP, citat de Mediafax.

Autoritatile franceze au ridicat la maximum nivelul de alerta - si anume "alerta de atentat" - in regiunea pariziana, la scurt timp dupa atacul comis miercuri la sediul din Paris al publicatiei satirice Charlie Hebdo.

Peste un milion de persoane sunt asteptate la mitingul de duminica, menit sa reafirme lupta pentru libertate si democratie in fata terorismului.

Numerosi lideri straini si-au anuntat participarea la "marsul solidaritatii" de la Paris, printre care presedintele roman Klaus Iohannis, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, si cel spaniol, Mariano Rajoy.

De asemenea, si-au anuntat participarea la acest miting premierul Italiei, Matteo Renzi, presedintele ucrainean Petro Porosenko, precum si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cancelarul german Angela Merkel.

Franta a trait 53 de ore de cosmar, de la atentatul comis miercuri la redactia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, pana la luarea de ostatici sangeroasa de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

In total, 17 persoane au murit in aceasta serie de atacuri comise de trei jihadisti francezi, care au afirmat ca s-au coordonat si care au fost ucisi de fortele de ordine vineri seara.