Autoritatile o cauta in continuare pe presupusa prietena a lui Coulibaly, Hayat Boummedienne, care se afla pe lista suspectilor dupa incidentul in care Coulibaly a ucis o politista, joi dimineata, informeaza Le Monde.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vineri dupa-amiaza, politia franceza a dat publicitatii fotografiile a doua persoane - un barbat si o femeie - suspectate de implicare in atacul de joi dimineata de la Montrouge (o suburbie din sudul Parisului), in care o politista a fost ucisa. Politia anunta ca Amedy Coulibaly (32 de ani) si Hayat Boumeddiene (26 de ani), care sunt "susceptibili a fi inarmati si periculosi", fac obiectul unor mandate de urmarire.

Amedy Coulibaly era totodata autorul luarii de ostatici de vineri dintr-un magazin evreiesc de la marginea Parisului. El a omorat patru ostatici si a fost in cele din urma ucis in asaltul lansat de fortele speciale franceze asupra magazinului.

Amedy Coulibaly a fost arestat in 2010 si ulterior condamnat in decembrie 2013 la cinci ani de inchisoare in dosarul privind tentativa de evadare a islamistului Smain Ait-Belkacem. Acesta din urma, fost membru al Grupului islamic armat algerian (GIA), fusese condamnat in 2002 la inchisoare pe viata pentru comiterea atentatului de la gara Musee d'Orsay din Paris in octombrie 1995.

Hayat Boumeddiene a fost prezentata in timpul anchetei privind tentativa de evadare drept partenera, sotia religioasa a lui Coulibaly. Numele fratilor Said si Cherif Kouachi apareau de asemenea in acest dosar.

Potrivit unor surse citate de Le Monde, Hayat Boummedienne este fosta iubita a lui Amedy Coulibaly. Ei locuiau impreuna in 2010, cand Coulibaly fusese arestat. De asemenea, Boummedienne era cu el cand acesta l-a vizitat pe jihadistul Djamel Beghal. Coulibaly locuia in casa ei primavara trecuta.

RTL relateaza ca Hayat Boumeddiene are reputatia unei "dure" si a iesit din puscarie in 2014.