Negocierile s-au purtate de-a lungul mai multor ore, vineri seara, pentru a se incerca eliberarea a doua femei luate ostatice in cursul unui jaf la un magazin de bijuterii din orasul Montpellier (sudul Frantei), comis de un barbat inarmat care nu a emis nicio revendicare, au informat surse apropiate anchetei pentru AFP. In cele din urma barbatul s-a predat, iar cele doua ostatice sunt nevatamate.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este vorba de un jaf. Nu are nicio legatura cu ce s-a intamplat la Paris", a declarat pentru AFP procurorul Christophe Barret, referindu-se la luarile de ostatici de vineri din regiunea pariziana, legate de islamismul radical.

Cele doua femei ostatice, ambele in varsta de aproximativ 40 de ani, care ar fi o angajata a magazinului si sotia unui bijutier, nu au fost ranite, a adaugat aceeasi sursa.

Negociatorul Grupului de interventie al politiei nationale (GIPN) din Marsilia, a carui unitate se alfa la fata locului, conduce prin telefon negocierile cu barbatul inarmat, care nu a enuntat pana acum nicio revendicare, potrivit sursei citate.

UPDATE In jurul orei 21.50, ora Romaniei, negocierile erau in plina desfasurare.

Procurorul Christophe Barret se afla la fata locului, la fel ca si Philippe Saurel, primarul din Montpellier. "Situatia este mai degraba calma si nu avem niciun element care sa ne faca sa ne gandim ca exista vreo legatura cu evenimentele pariziene sau cu un act de terorism", a declarat procurorul de Montpellier.

____

Doi hoti tin ostatic un barbat intr-un magazin de bijuterii din centrul orasului Montpellier, a anuntat initial midilibre.fr.

Politisti inarmati au blocat accesul pe strada Loge, una dintre cele mai frecventate din centrul orasului.

Se pare ca nu exista persoane ranite si nu s-au auzit focuri de arma.

Anterior, surse din politie prezente la operatiunea din Dammartin-en-Goele au declarat pentru Euronews ca fortele speciale au plecat spre doua noi cazuri de securitate, in Versailles si Montpellier.

Vom reveni cu amanunte