Liderul miscarii siite libaneze Hezbollah a afirmat vineri ca jihadistii care fac ravagii in lume afecteaza mai mult imaginea islamului decat caricaturile care rad de Mahomed, fara a condamna insa masacrul de la redactia Charlie Hebdo, scrie AFP.

"In acest moment, este mai necesar ca niciodata sa vorbim de profet din cauza comportamentului unor grupari teroriste care se revendica din islam", a spus Hassan Nasrallah, al carui parti siit luptta impotriva miscarilor jihadiste sunite din Siria, alaturi de trupele regimului Bashar al-Assad.

"Prin actele lor josnice, violente si inumane, aceste grupuri au adus atingere profetului si musulmanilor mai mult decat au facut-o dusmanii lor (...), mai mult decat cartile, filmele si caricaturile care au insultat profetul", a spus seful Hezbollah, intr-un discurs televizat.

"Sunt cele mai grave acte din istorie care au adus atingere profetului", a sustinut Hassan Nasrallah.

El a facut referire in special la celebrul roman controversat al lui Salman Rushdie, "Versetele satanice", la videoclipul "Inocenta musulmanilor", care a provocat violente manifestari in lumea musulmana in 2012 si la caricaturile profetului Mahomed publicate de un cotidian danez in 2005.

Hassan Nasrallah nu a mentionat si nici nu a condamnat atacul terorist de la Charlie Hebdo.

Nasrallah a facut insa referire la Franta, afirmand ca dupa atrocitatile comise de jihadisti in Siria, in Irak, in Liban, in Pakistan, in Afghanistan si Yemen, "flagelul a atins astazi statele care au exportat (acesti extremisti) spre tarile noastre".

Numerosi membri ai gruparilor jihadiste din Siria si din Irak sunt occidentali, in special francezi, americani si britanici.