Un comerciant - care avea intalnire vineri dimineata la firma din Dammartin-en-Goele unde este in curs o luare de ostatici - a declarat ca s-a intalnit cu unul dintre fratii Kouachi, presupusii autori ai rapirii, ca au dat mana si s-au salutat, relateaza site-ul postului France Info, citat de Mediafax.

M-am intalnit cu unul dintre teroristi, "i-am strans mana si l-am salutat", a declarat "Didier" pentru post.

France Info precizeaza ca l-a putut contacta in exclusivitate pe "Didier", comerciantul care sustina ca s-a intalnit vineri dimineata cu unul dintre fratii Kouachi la Dammartin-en-Goele. Teroristul l-a avertizat ca in zona "se afla politia" si l-a indemnat sa "plece, (pentru ca) nu ucidem civili".

"Cand am ajuns, clientul meu a iesit impreuna cu o persoana inarmata, care s-a prezentat ca fiind de la politie, clientul meu mi-a cerut sa plec, asa ca am plecat", a declarat Didier.

"Persoana care s-a prezentat ca fiind de la politie mi-a spus: , un lucru care m-a uluit si am decis, astfel, sa sun la politie. Presupun ca era unul dintre teroristi", afirma comerciantul in continuare.

"Nu i-am recunoscut in mod oficial, era imbracat ca politistii, in tinuta de interventie neagra, vesta antiglont si (avea) pusca. Ar fi putut sa fie un politist, daca nu mi-ar fi spus ca ", a subliniat barbatul.

"Erau puternic inarmati, ca politistii care intervin cu pusti de tip Kalasnikov", insista el, precizand ca "eu ma aflam in fata portii intreprinderii, i-am strans mana lui Michel si unuia dintre teroristi. Mi-a spus . Dupa ce-am plecat, iar Michel a inchis usa in urma mea. Am plecat, dupa aceea", a mai povestit Didier.

"Nu stiam dacca era vorba despre o luare de ostatici ori o spargere. Stiam ca ceva nu era normal. Nu am auzit focuri de arma", a mai declarat comerciantul.

"Cred ca ma voi duce sa-mi vad colegii si sa joc la loto, pentru ca am avut mult noroc in aceasta (vineri) dimineata", a mai declarat Didier pentru France Info.