Clarissa Jean-Philippe avea pe agenda sa la 12 ianuarie, un eveniment important. Luni, tanara in varsta de 26 de ani, originara din Sainte-Marie in Martinica, ar fi primit diploma de politist municipal. Nu va mai trai acum acesta bucurie. Un atacator a impuscat-o din spate pe tanara incepatoare in acesta meserie, pentru ca purta o uniforma bleumarin, scrie LeParisien.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta a fost secerata de mai multe gloante, "intre 4 si 6", povesteste o sursa apropiata anchetei.

"Se integrase bine la serviciu si era tare apreciata", spune David Meseray, vice-presedinte al Politiei municipale. Clarissa tocmai se instalase in metropola franceza, lasandu-si parintii si pe fratele sau in Martinica. Locuia cu partenerul ei la Poissy.

Dupa mai multe luni de pregatire laCentrul National al Serviciului Public Teritorial(CNFPT) din Pantin, Clarissa a iesit pentru prima data intr-o misiune pe drumurile publice abia acum doua saptamani. In acest oras, ofiterii de politie municipale nu poarta arme. Asa ca tanara politista nu a avut cu ce sa se apere.

"Aceasta este o zi foarte dificila pentru facultate si pentru studenti, spune un angajat al CNFPT care isi aminteste ca fata i-a facut o impresie foarte buna in timpul stagiului.

"Dupa Aurelie Fouquet, impuscat de hoti in 2010, in Val-de-Marne, aceasta este a doua studenta pe care am pierdut-o", a explicat acesta. Colegii au caracterizat-o ca o persoana "tanara, plina de viata si dinamica".

Un nou atac armat s-a produs joi dimineata intr-o suburbie din sudul Parisului, la nici 24 de ore de la atentatul aspra redactiei publicatiei satirice Charlie Hebdo.Un locuitor din suburbia Malakoff, zona in care s-a produs atacul, a relatat pentru HotNews.ro despre acest incident.

Doi barbati inarmati au impuscat doi politisti care interveneau la locul unui accident rutier. Unul dintre politisti era Clarissa Jean-Philippe. Fusese ranita grav si nu a mai rezistat.

Pana la acest moment nu exista informatii daca impuscaturile de la Malakoff sunt legate de atentatul de miercuri de la redactia Charlie Hebdo.