Liderul cecen Ramzan Kadirov a apreciat joi ca fostul oligarh si opozant rus Mihail Hodorkosvki a devenit "inamicul tuturor musulmanilor" dupa ce acesta din urma a facut apel la publicarea de caricaturi cu profetul Mahomed in semn de sprijin fata de saptamanalul francez Charlie Hebdo, potrivit Mediafax.

"Prin actiunile sale stupide, Hodorkovski si-a pus o cruce pe viitorul sau. El s-a transformat in inamicul tuturor musulmanilor din lume si, prin urmare, in inamicul meu personal", a scris pe contul sau de Instagram Ramzan Kadirov, aflat la conducerea Ceceniei, o mica republica musulmana din Caucazul rus.

"Sunt sigur ca in scumpa sa Elvetie exista mii de cetateni care respecta legea si care ii vor cere socoteala", a adaugat el.

Mihail Hodorkovski, care traieste in exil in Elvetia dupa ce a stat aproape zece ani in inchisoare in Rusia, a facut apel, miercuri, la publicarea de caricaturi cu profetul Mahomed in semn de sprijin fata de publicatia satirica franceza Charlie Habdo, al carei sediu din Paris a fost vizat in aceeasi zi de un atac insotit de strigatul "Allah Akbar!". Douasprezece persoane au fost ucise in acest atac.

"Daca jurnalistii formeaza o comunitate demna, atunci de maine nu ar trebui sa apara publicatii fara caricaturi cu profetul", a scris Hodorkovski pe contul sau de Twitter.