Teroristii mascati au intrat miercuri in cladirea de birouri din Paris, unde au ucis 12 persoane, amenintand o tanara caricaturista care tocmai se intorcea la munca cu fiica ei, dupa ce o luase de la gradinita, a declarat aceasta pentru L'Humanite.

Corinne Rey, caricaturista pentru Charlie Hebdon, a declarat ca a fost fortata sa le permita atacatorilor accesul in cladire, tastand codul de securitate, dupa ce acestia i-au amenintat copilul.

"Ma dusesem doar sa imi iau fata de la gradinita. Cand am ajuns in fata usii principale a cladirii, doi barbati mascati si inarmati ne-au amenintat brutal. Voiau sa intre, sa urce. Am tastat codul", rememoreaza caricaturista evenimentul zilei de miercuri.

Rey, cunoscuta sub numee de Coco, a mai povestit ca ulterior s-a ascuns sub birou in timp ce atacatorii au inceput sa traga mai multe focuri de arma in redactia publicatiei satirice saptamanale.

Corinne Ray i-a vazut pe barbati omorandu-i pe colegii sai Wolinski and Jean Cabut, povesteste ea, precizand ca incidentul a durat 5 minute.