Directorul FBI, James Comey, a declarat miercuri ca este sigur ca Coreea de Nord este in spatele atacului informatic asupra Sony Pictures Entertainment pentru ca grupul de hackeri a postat in unele momente materiale de pe servere utilizate exclusiv de guvernul nord-coreean, relateaza Agerpres citand Reuters.

Hackerii, care s-au autointitulat "Gardienii pacii", au devenit uneori "neglijenti" si au folosit severe accesibile numai din Coreea de Nord, a declarat Comey la o conferinta internationala privind securitatea cibernetica de la New York.

Comey a facut apel la comunitatea de intelligence sa declasifice informatia care arata ca hackerii au folosit astfel de servere.

FBI-ul va desfasura mai multi experti in securitate cibernetica pentru a lucra in birourile partenerilor straini in scopul de a "micsora lumea" asa cum au facut-o hackerii, a spus James Comey.

Vizat de un vast atac informatic, Sony Pictures si-a anulat initial lansarea filmului "The Interview" ce relateaza o tentativa de asasinat a CIA asupra liderului nord-coreean Kim Jong-un. Filmul a fost in cele din urma distribuit online si intr-o retea mai restransa de cinematografe din Statele Unite.