Un islamist care se prezinta drept cetatean moldovean si este membru al grupului terorist Stat Islamic in Irak si Siria (SIIS) ofera justificari, intr-o inregistrare video, in favoarea crearii unui califat islamic, conform Institutului SITE, care monitorizeaza site-urile fundamentaliste.

Abdulah al-MoldoviFoto: Captura video

Intr-o inregistrare video difuzata de centrul media Al-Hayat, islamistul Abdullah al-Moldovi, care se prezinta drept cetatean al Republicii Moldova, contesta pretentiile rebelilor talibani afgani privind instituirea propriului califat, argumentand ca singurul califat legitim este cel creat in Siria si Irak de grupul terorist sunnit Statul Islamic, noteaza Mediafax.

"Grupul terorist Stat Islamic intruneste conditiile pentru instituirea unui califat, pentru ca este gardianul doctrinei islamice si administratorul afacerilor globale, nerecunoscand frontierele necredinciosilor si declansand jihadul", afirma Abdullah al-Moldovi, un combatant al grupului terorist Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant - SI/SIIS/SIIL).

"Statul islamic este o obligatie a musulmanilor. Sharia (legea islamica musulmana - n.red) este singura lege a acestui stat", adauga Abdulah al-Moldovi. Numele real al combatantului islamist nu este precizat.