Cel putin 69 de persoane au fost ranite usor in coliziunea a doua trenuri la periferia statului brazilian Rio de Janeiro luni seara, au anuntat autoritatile, citate de AFP. Accidentul a avut loc in jurul orei 20.20 (00.20 ora Romaniei), in comuna Mesquita, la 34 de kilometri de centrul orasului Rio de Janeiro. Un tren care era oprit intr-o gara a fost lovit in spate de un alt tren care circula in acelasi sens, a povestit Carlos Osorio, secretar al Transporturilor din statul Rio de Janeiro, potrivit Mediafax.

"Nicio persoana nu prezinta rani grave", a precizat el pentru postul de televiziune O Globo. Acest accident implica "fara indoiala (...) o problema grava", a adaugat Osorio.

El a subliniat ca marturia mecanicului, nevatamat, va fi un "element cheie" in intelegerea a ceea ce s-a intamplat. Potrivit lui, trenul a fost "renovat" si mentenanta lui era la zi.

Cei 69 de raniti au primit ingrijiri la fata locului sau au fost transportati la spital de serviciile de salvare. Un prim bilant comunicat de autoritati anunta 40 de morti. "Tehnicienii se afla la fata locului pentru a stabili cauzele accidentului si pentru a asigura asistenta necesara pasagerilor", a declarat Supervia, compania care administreaza traficul feroviar.

Potrivit autoritatilor, trenul care l-a lovit pe cel care stationa nu circula cu viteza.

Trenurile Supervia transporta aproximativ 620.000 de persoane pe zi intre Rio de Janeiro si comunele invecinate.