Numerosi turisti au ajuns in cel mai inghetat oras al Chinei nerabdatori sa viziteze, incepand de luni, Festivalul international al zapezii si ghetii sculptate. Cunoscatorii spun ca arata ca un regat de gheata, cu strazi ca cele ale unui oras adevarat, unde statuile create din sute de mii de blocuri de gheata par niste personaje reale.

Regatul de gheata de gheata din ChinaFoto: Harbin Ice Festival

Priceputii sculptori au faurit palate impresionante, un parc de distractii si statui ale unor animale sau personaje de basm.

Intr-o atmosfera magnifica, iar cei care se vor afla pe strazile orasului se pot astepta ca in orice moment sa apara de dupa vreun colt, Anna, Elsa, Kristoff sau Olaf.

Toate acestea se afla in Harbin, oras din nordul Chinei faimos in toata lumea pentru acest festival. O parte dintre constructiile din gheata au incorporate becuri a caror lumina colorata da viata statuilor atunci cand se lasa intunericul.

Inca de duminica, unii turisti au putut sa vada cum artistii fac ultimele retusuri la opere lor de gheata. Festivalul international al zapezii si ghetii se tine la Harbin de 30 de ani si anul acesta va putea fi vizitat pana la inceputul lunii februarie.