Unele dintre persoanele implicate in busculada care s-a produs in Shanghai in noaptea de Revelion au relatat experienta terifianta prin care au trecut in noaptea in care 36 de oameni au murit, potrivit Mediafax. Zuo Zhijian, unul dintre oamenii prinsi in busculada, a declarat ca nu si-a putut misca picioarele.

"O fata din fata mea se tinea de mine si striga "Ajuta-ma, ajuta-ma, te rog, nu mai pot rezista. Dedesubt mai era o fata care nu se misca. Eram inconjurat de tipetele fetelor care plangeau si strigau dupa ajutor cu ultimele puteri. Fetele oamenilor care cadeau la pamant au devenit de nerecunoscut", a marturisit Zuo, informeaza CNN.

Un alt martor, Tian Ye, a declarat ca busculada a durat aproximativ 30 de secunde, insa au avut nevoie de 10 minute pentru a scoate victimele de acolo.

"Erau mult prea multi oameni blocati acolo, s-au panicat. O multime de politisti s-au adunat in acea zona, insa nu au fost suficienti. Atunci cand cineva cadea, oamenii din spate credeau ca multimea se misca si atunci mai multi oameni cadeau".

Un al treilea martor, Xiao Ji, a declarat ca se afla la marginea multimii cand scena a devenit de cosmar.

"M-am uitat putin, apoi am inceput sa scot oameni din multime. Dupa ce am obosit scotand doua persoane, tot ce am mai putut face a fost sa ii tin de mana si sa incerc sa ii incurajez".

Busculada care a avut loc in orasul chinez Shanghai s-a produs dupa ce persoane ramase neidentificate au aruncat bancnote false, dintr-o cladire, in mijlocul miilor de persoane care se adunasera pentru celebrarea Revelionului, incidentul sodandu-se cu 36 de morti si sute de raniti.

Mii de persoane se adunasera in Piata Chen Yi in asteptarea Revelionului. Cu putin timp inainte de miezul noptii, persoane ramase necunoscute au aruncat dintr-o cladire bancnote false.

Politia din Shanghai a exlus aruncarea de bani ca fiind cauza busculadei. Potrivit inregistrarilor de pe camerele de supraveghere, hartiile, care erau cupoane pentru un bar local, au fost aruncate la aproximativ 10 minute dupa incident si nu au provocat blocaje mari.

Nici cei trei martori nu au mentionat cupoanele in relatarile lor. Alte persoane care au asistat la incident au declarat ca busculada a inceput atunci cand un numar mare de oameni care incercau sa mearga pe faleza raului Bund au fost blocati.