Fiica patronului companiei aeriene Korean Air care a ordonat intoarcerea unui avion din cursa New York - Seul nemultumita de felul in care a fost servit aperitivul, a fost arestata marti seara. Incidentul petrecut in 5 decembrie a provocat un mare scandal in tara.

Cho Hyun-Ah, vicepresedinta executiva a Korean Air, este acuzata ca l-a debarcat pe seful de cabina al unui zbor New York-Seul in 5 decembrie si a obligat aparatul sa se intoarca la terminal pentru ca seful de cabina sa fie inlocuit. Concret, ea a facut scandal pentru ca la bord avionului i-au fost prost servite nuci Macadamia, in ambalaj din platic si nu intr-un bol, asa cum considera normal, scrie AFP.

Imagini ale canalului de televiziune YTN au aratat-o pe doamna Cho inainte de a fi condusa marti seara spre locul de detentie. Femeia, in varsta de 40 de ani, a spus "Imi pare rau!" cand parasea cladirea parchetului.

Parchetul sud-coreean ceruse miercurea trecuta arestarea doamnei Cho, cerere aprobata de un tribunal din Seul marti seara, a anuntat si agentia Yonhap.

Mostenitoarea Korean Air a fost acuzata de incalcarea prevederilor codului aviatiei civile in materie de securitate, constrangere si ingerinta in exercitarea activitatii echipajului de cabina.

Un oficial neidentificat de la KAL a fost si el arestat marti sub acuzatia ca a distrus probe din timpul incidentului. Cazul a declansat un scandal in Coreea de Sud unde comportamentul arogant al celor mai bogati este de multe ori denuntat.

Doamna Cho, unul dintre cei trei copii ai proprietarului KAL, numarul unu al conglomeratului Hanjin Group, si cadru de conducere al companiei aeriene, a demisionat si si-a cerut scuze in mod public dupa protestele in randul opiniei publice in urma incidentului.