ORA 00:00 Marina Militara italiana a trimis un elicopter spre nava-cargo din Marea Ionica

Marina Militara italiana a anuntat marti ca a trimis un elicopter cu trei oficiali ai sai, pentru a verifica conditiile de navigatie ale navei-cargo sub pavilion moldovean care a emis semnal de alerta, potrivit Mediafax.

"Un elicopter al Marinei Militare a transportat spre vasul Blue Sky M, la bordul caruia s-ar afla 600 de imigranti, trei oficiali ai Pazei de Coasta, pentru a verifica conditiile de navigatie ale acestuia", potrivit unui comunicat al Marinei italiene. Anterior, Paza de Coasta elena a trimis doua elicoptere militare si o fregata spre aceasta nava-cargo aflata sub pavilion moldovean in Marea Ionica, in largul Insulei Corfu. Conform unui oficial din cadrul politiei portuare elene, "la bordul navei nu a fost depistata nicio problema (mecanica) si nimic suspect".

UPDATE ORA 22:00 Comandantul navei sub pavilion moldovean care a emis semnal de alerta a dat asigurari ca nu exista probleme, dar cargobotul la bordul caruia s-ar afla sute de imigranti a schimbat directia spre Italia, desi destinatia anuntata era Croatia, relateaza ABC News, citata de Mediafax.

Un cargobot moldovenesc cu sute de imigranti ilegali la bord a emis, marti, un semnal de ajutor in largul insulei Corfu, in Marea Ionica, in vestul Greciei, a informat politia portuara, potrivit AFP.

O fregata si un elicopter ale marinei militare grecesti, precum si doua patrule ale politiei portuare, au fost trimise la fata locului pentru a acorda ajutor cargobotului Blue Sky M, sub pavilion moldovenesc, potrivit aceleiasi surse.

Potrivit presei din Grecia, aproximativ 400 de imigranti, precum si un numar de persoane inarmate, se afla la bordul acestei nave, insa politia portuara greaca n-a confirmat pentru moment aceasta informatie.

Potrivit politiei portuare, in regiune este vant puternic, rafalele atingand 49 de km/h.