Statele Unite au anuntat luni trimiterea unui distrugator, USS Sampson, in zona de cautare a aparatului Airbus AirAsia, disparut fara urma de duminica intre Java si Singapore, cu 162 de persoane la bord. Distrugatorul militar ar trebui sa ajunga la fata locului marti, a declarat comandantul american al Flotei din Pacific.

Distrugatorul USS Sampson "a fost trimis pentru a ajuta la operatiunile de cautare ale zborului 8501 AirAsia", a confirmat purtatorul de cuvant al Pentagonului Ioan Kirby pe contul sau de Twitter, scrie AFP.

Indonezia a cerut in mod oficial ajutorul Statelor Unite in incercarea de a gasi aparatul Airbus, a anuntat anterior Departamentul de Stat.

La cererea Indoneziei, "flota americana din Pacific a fost autorizata sa pozitioneze distrugatorul Sampson in zona de cautare a zborului QZ8501 AirAsia pentru a ajuta la operatiunile de gasire", a scris comandantul american al flotei din Pacific.

Autoritatile indoneziene au recunoscut luni ca avionul disparut in Indonezia este probabil "pe fundul marii", in timp ce zeci de nave si avioane au continuat sa-l caute, iar tensiunea printre rudele celor 162 de persoane aflate la bord este in crestere.

Australia, Singapore si Malaezia au trimis avioane si nave pentru a participa la operatiunile de cautare.