Echipele de salvare s-au luptat cu vantul puternic si cu valurile gigantice pentru a transporta mai mult de 400 de pasageri intr-un loc sigur dupa ce un incendiu a izbucnit la bordul unui feribot italian, aflat intr-o zona cu conditii meteorologice nefavorabile in largul Greciei. Cel putin sapte persoane au murit, potrivit oficialilor, relateaza The Washington Post.

Imagini de la evacuarea feribotului Norman AtlanticFoto: Captura video

Procurorii italieni au deschis o ancheta pentru a determina daca incidentul a fost provocat din cauza neglijentei personalului. In timpul noptii, nave si elicoptere grecesti si italiene au salvat numarul mare de pasageri de pe feribotul "Norman Atlantic" la temperaturi extrem de scazute.

In zori, primul grup de 49 de supravietuitori a ajuns in portul italian Bari, la aproape 24 de ore dupa izbucnirea focului. Oficialii greci au descris salvarea pasagerilor ca fiind una dintre cele mai complexe operatiuni de salvare din ultimii ani.

Un comunicat al Garzii de Coasta din Italia a transmis ca 414 persoane au fost salvate si sapte cadavre au fost recuperate.

Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, navele nu au putut ajunge la feribotul supraetajat, operatiunea de salvare fiind lasata in grija elicopterelor.

Pasagerii s-au ghemuit pe puntile superioare ale feribotului si au asteptat sa fie salvati.

Feribotul a fost protejat de valurile imense de catre navele comerciale din apropiere care s-au aliniat si au format o bariera.

Garda de Coasta italiana a spus ca focul a fost stins dupa aproximativ 16 ore de la izbucnire, dar ca feribotul a fost apoi invaluit intr-un fum dens.

Pasagerii au descris scene de teroare si haos dupa izbucnirea focului.

"La inceput au chemat femeile si copiii pentru a-i evacua din feribot. Navele nu se puteau apropia de noi din cauza ploii si a vantului. Am stat cel putin patru ore pe punte, in frig si ploaie", a declarat Vassiliki Tavrizelou, o pasagera a feribotului, care a fost salvata impreuna cu fiica sa in varsta de doi ani.

Potrivit informatiilor oferite de catre oficiali, majoritatea pasagerilor erau din Grecia, printre acestia aflandu-se si persoane care veneau din Turcia, Albania, Italia, Germania, Elvetia, Belgia si Franta.

Echipajul feribotului "Norman Atlantic" era format din greci si italieni.