Guvernul rus a anuntat ca a promis ca va aloca 6 miliarde de ruble (110 milioane dolari) pentru a ajuta exportatorii de arme sa obtina imprumuturi de la bancile nationale, un nou sprijin dat de stat companiilor lovite greu de criza financiara care afecteaza tara, transmite Reuters.

Guvernul de la Moscova a luat masuri pentru a sprijini companiile si bancile de stat si pentru a stabiliza rubla, insa analistii sunt pesimisti fata de perpectivele economiei si monedei ruse.

Rusia a fost lovita de injumatatirea pretului la titei, principalul sau produs de export, incepand cu luna iunie, si de sanctiunile occidentale impuse ca urmare a implicarii sale in criza ucraineana.

In cursul zilei de duminica, Guvernul rus a anuntat ca a promis subventii pentru exportatorii rusi de bunuri "de uz militar", pentru ca acestia sa ramburseze o parte din dobanzile la imprumuturile contractate la bancile din tara, inclusiv la banca de stat pentru dezvoltare VEB.

Autoritatile ruse au mai aratat ca sprijinul se va ridica la o suma totala de 2,9 miliarde de ruble in 2015 si 2,94 miliarde de ruble in 2016.

In declaratie nu sunt specificati exportatorii care vor beneficia de aceste subventii. Principalul exportator rus de arme, detinut de stat, este Rosoboronexport.