Rusia si Statele Unite ale Americii (SUA) ar putea sa-si amelioreze relatiile daca Washingtonul este dispus sa dialogheze cu Moscova "de la egal la egal", a declarat sambata Ministerul rus de Externe.

"Consideram ca este posibil de a stabili relatii bilaterale daca Washingtonul se arata dispus sa poarte un dialog bazat pe principiile egalitatii si respectului reciproc", a indicat MAE rus intr-un raport intitulat "Evenimente majore ale politicii externe ruse in 2014", transmite Agerpres citand RIA Novosti.

Ministerul a reamintit ca relatiile dintre Rusia si SUA s-au deteriorat din initiativa Washingtonului, care actioneaza pentru adoptarea de sanctiuni impotriva Moscovei.

"Administratia Obama a dorit reducerea cooperarii bilaterale, a adoptat sanctiuni impotriva unor persoane si organisme rusesti", noteaza ministerul.

In acelasi timp, cele doua tari n-au renuntat la cooperarea in dosarele internationale cheie, inclusiv "situatia din Ucraina, criza siriana, conflictele din Orientul Mijlociu si Africa de Nord", a precizat MAE rus