Coreea de Nord a fost victima unei noi opriri a Internetului, timp de cel putin doua ore, sambata, a anuntat agentia China Noua, dupa ce Phenianul a acuzat Washingtonul ca s-a aflat la originea unor probleme similare la inceputul saptamanii.

"La ora 19.30, ora Phenianului (12.30, ora Romaniei), Internetul si reteaua 3G a Coreei de Nord au fost paralizate, iar situatia nu revenise la normal la ora (locala) 21.30 (14.30, ora Romaniei)", scria agentia chineza de presa de stat, potrivit Mediafax.

Jurnalistii de la China Noua din Coreea de Nord au constatat ca Internetul a fost "foarte instabil" sambata toata ziua.

Firma americana de securitate cibernetica Dyn Research a anuntat la randul ei, intr-un mesaj postat pe Twitter, ca tara s-a confruntat sambata cu "o intrerupere a Internetului la scara tarii".

Coreea de Nord a fost total deconectata de la reteaua mondiala timp de noua ore, luni, la cateva zile dupa ce a fost acuzata de catre Statele Unite ca se afla in spatele unui vast atac informatic impotriva companiei Sony Pictures.

Acest incident a determinar Sony sa anuleze lansarea in cinematografe a filmului "The Interview" (Interviul care ucide!), o parodie a unei tentative de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Coreea de Nord a fost privata din nou, marti, dar pentru o perioada mai scurta, de conexiune la Internet.

Cele patru retele nord-coreene se conecteaza toate prin intermediul gigantului chinez de telecomunicatii Unicom.