Corpul unui alpinist disparut in urma unei avalanse in masivul Mont Blanc, in partea de est a Frantei, a fost gasit vineri, dupa ce anterior fusese descoperit corpul fratelui sau care era si partener de alpinism, au declarat serviciile de interventie, citate de AFP.

Potrivit politiei, corpul unui tanar in varsta de douazeci de ani a fost descoperit "la 2.200 de metri altitudine, la baza unei depuneri dezapada provocate de avalansa, intr-o zona ascunsa cu o zi inainte de stratul de nori".

Ramasitele primului alpinist, in varsta de 22, au fost descoperite joi pe ghetarul Armancette, un ghetar abrupt de 500 de metri latime si 600 de metri inaltime, situat in masivul Mont-Blanc.

"Moartea celor doua victime se datoreaza violentei caderii", au precizat reprezentantii serviciilor de de salvare. "Cei doi tineri alpinisti, frati, erau cunoscuti drept montagnarzi si erau bine echipati", au adaugat acestia.

Cautarile au fost lansate miercuri seara, dupa ce rudele celor doi tineri au raportat ca acestia au disparut in aceasta zona din Muntii Alpi.