O racheta Soyouz a lansat cu succes, in cursul noptii de miercuri spre joi, un satelit de comunicatii de pe cosmodromul Plesetsk din nordul Rusiei, a anuntat Agentia federala spatiala rusa (Roskosmos), transmite AFP.

Lansarea, efectuata la ora 03.01 GMT, "s-a desfasurat cu succes", a informat Roskosmos intr-un comunicat. Cateva minute mai tarziu, satelitul a fost pus pe orbita, potrivit aceleiasi surse.

Sectorul spatial rus a fost zguduit in ultimii ani de o serie de esecuri usturatoare, inclusiv cel privind punerea pe orbita a satelitilor de comunicatii sau pierderea unei sonde lansate spre unul dintre satelitii planetei Marte.

Autoritatile ruse l-au demis din functie pe fostul sef al Roskosmos Vladimir Popovkin in octombrie 2013, in urma unei serii de lansari ratate si de incidente repetate.

Noul sef al Agentiei, Oleg Ostapenko, a fost insarcinat de catre presedintele Vladimir Putin cu implementarea unei vaste reforme a sectorului, cu un buget suplimentat cu mai multe miliarde de dolari.