Sanctiunile Occidentului nu vor putea sa-i doboare pe rusi, si-a exprimat convingerea joi ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Dimpotriva, considera el, actuala situatie ar putea duce chiar la modernizarea economiei ruse, transmite RIA Novosti, citata de Agerpres.

"Nu ne-am umilit si nu ne vom umili. Este o naivitate absoluta sa crezi, dupa cum cred unii, ca daca vor introduce sanctiuni pentru vreo cateva luni, o jumatate de an, rusii vor fi doborati", a declarat seful diplomatiei ruse in cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Rossia 1.

In opinia lui Lavrov, actuala situatie ar putea duce chiar la o modernizare a economiei Rusiei. "In mare masura, aceasta situatie este legata nu doar de factori externi, ci si de necesitatea de a moderniza economia Rusiei", a declarat Serghei Lavrov.

Tarile occidentale au introdus, incepand din martie, mai multe serii de sanctiuni impotriva unor politicieni, oameni de afaceri si companii din Rusia, ca urmare a pozitiei Moscovei in ceea ce priveste criza din Ucraina. Cel mai recent val de sanctiuni a avut loc in decembrie, cand presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat extinderea acestora si asupra Crimeei.